Ψυχολόγος στο 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου

Ονομάζομαι Παντελίδη Παναγιώτα και είμαι η νέα ψυχολόγος του σχολείου σας. Ο ρόλος μου στο σχολείο σας είναι υποστηρικτικός και συμβουλευτικός, μέσα από ατομικές συναντήσεις με τους/τις μαθητές/ριες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και μέσα από ομαδικές συναντήσεις με συγκεκριμένες θεματικές, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Θα βρίσκομαι στο σχολείο σας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9.00 έως τις 14.00, ενώ μπορείτε να επισκέπτεστε και το e – class μου στην διεύθυνση https://eclass.sch.gr/courses/0540860295/ .

Προς τους/τις μαθητές/ριες:

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μου για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί, είτε αυτό αφορά το σχολικό πλαίσιο, είτε το κοινωνικό και το οικογενειακό σας πλαίσιο. Μην ξεχνάτε πως για εσάς είμαι εδώ, για να σας συντροφεύσω στην εκπαιδευτική σας πορεία και την προσωπική σας εξέλιξη. Εδώ είναι σημαντικό να αναφέρω το απόρρητο του Ψυχολόγου, που σημαίνει ότι όσα μου επικοινωνείτε στις συναντήσεις μας, οφείλω να τα κρατήσω με απόλυτη εχεμύθεια, και αυτό μπορεί να αρθεί μόνο σε περιπτώσεις επικινδυνότητας για εσάς ή/και για τρίτους. Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει άρση του απορρήτου, θα ενημερωθείτε γι’ αυτό πριν το κάνω. Επίσης, σε περίπτωση που επιθυμώ να έρθω σε επαφή με τους γονείς σας, θα είστε ενήμεροι και θα έχετε γνώση του σκοπού αυτής της συνάντησης.

Προς γονείς/κηδεμόνες:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, ο ρόλος σας ήταν πάντα δύσκολος και απαιτητικός, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια που έχει αλλάξει η ζωή μας και οι συνήθειές μας, ίσως είναι ακόμα πιο σύνθετος. Δεν είστε όμως μόνοι σε αυτό. Θα με χαροποιούσε να σας γνωρίσω από κοντά και να συνεργαστούμε για θέματα που αφορούν δυσκολίες των παιδιών σας ή/και της οικογένειάς σας. Είναι σημαντικό να αναφέρω εδώ το απόρρητο του Ψυχολόγου, το οποίο σημαίνει ότι οφείλω να διατηρώ με απόλυτη εχεμύθεια όσα μου επικοινωνείτε εντός της συνεδρίας μας. Η άρση απορρήτου γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που κινδυνεύετε εσείς ή κάποιος τρίτος και πάντα είστε ενήμεροι για την άρση αυτή προτού τη κάνω. Όποιος γονέας επιθυμεί να μην δω το παιδί του για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, μπορεί να το επικοινωνήσει εγγράφως στη διεύθυνση του σχολείου, ώστε να ληφθεί υπόψιν. Είναι σημαντικό ωστόσο να γνωρίζετε, ότι όλα τα παιδιά με επισκέπτονται με την θέλησή τους και επειδή το χρειάζονται. Για όποιον γονέα/κηδεμόνα επιθυμεί να κλείσει ραντεβού μαζί μου, καλεί στο τηλέφωνο του σχολείου και το ζητά.

Παναγιώτα Παντελίδη

MSc Ψυχολόγος Παίδων – Εφήβων και Οικογένειας