Προσοχή: Με ταυτότητες στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ και δήλωση self-test.

Με εγκύκλιο  που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας:

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ γίνονται δεκτοί  (οι υποψήφιοι) στις εξετάσεις με βασικά αποδεικτικά στοιχεία το Δελτίο εξεταζομένου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία.

Έκτακτες υγειονομικές συνθήκες. Υπενθυμίζουμε ότι για φέτος λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, ισχύει η Φ.251/64572/Α5/3- 6-21 (ΦΕΚ 2363 Β΄) με θέμα «Τρόπος διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021, γραπτών ή προφορικών και εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID -19.»

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο υποχρεούνται, εκτός του δελτίου εξεταζομένου, να επιδεικνύουν και το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης τοποθετούν οι ίδιοι το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση στην έδρα. Μετά την παράδοση του γραπτού τους, παραλαμβάνουν το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση.

Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται από τους υποψηφίους κάθε ημέρα εξέτασης.

Υπεύθυνη για την τήρηση της παραπάνω διαδικασίας είναι η Επιτροπή του Εξεταστικού Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους υποψηφίους, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων.